RON
  • RON
  • EUR
  • GBP
  • USD
  • BGN
  • HUF
  • PLN

Coșul meu

0 produse

Configurator CCTV

Cele mai Vândute

Produse Noi

Vezi toate articolele

Statii Radio CB - lucruri de stiut inainte de a achizitiona una

Statia radio CB este un sistem de comuinicare radio pe distante scurte. Statiile radio, sunt dispozitivele cu care se pot receptiona si  emite undele radio. Prescurtarea CB vine din engleza de la Citizen Band. Aceasta are o serie de 40 de canale in banda de 27MHz (11m). Acesta nu este singurul servici radio, mai exista servicii precum FRS, GMRS, MURS si Radio Amatori. Serviciul radio CB, poate fi folosit pentru afaceri, pentru comunicatii cu caracteri personal si pentru multe altele. Serviciul Radio Amatori nu poate fi folosit pentru acest tip de conversatii.

 


Deoarece omului ii plac schimbarile si lucrurile noi, unele tari au facut servicii similare cu acesta. Spre exemplu, Serviciul General de Radio din Canada, are aceeasi frecventa (de la 26MHz pana la 28MHz) si utilizari si standarde similare. Cateodata, acest servici poate necesita licente cum ar fi PMR446 in Europa sau CB UHF in Australia. Tinem cont sa spunem ca ambele licente de mai devreme amintite sunt in banda UHF.

 


Statiile radio CB sunt populare printre camionagii si chiar, recent, printre conducatorii de autoturisme. Canalul de urgenta poate diferentia de la tara la tara, dar in general, acesta este Canalul 19. Ca un mic exemplu, in Australia este Canalul 8 sau 40, in Rusia, Canalul 15 si in Grecia, canalul de urgenta este 13. Spunem, ca o precautie, ca toate tarile folosesc banda AM pentru canalele de urgenta.

 


Aceste statii sunt de doua tipuri:

 


Portabile - putand fii tinute in mana si folosite atat in afara cat si in interiorul masinii. Un exemplu ar fi statia Storm Turbo Extreme Pro-Version 2018

 


Mobile - seamana cu un casetofon de masina. Un exemplu de statie mobila ar fi Storm Discovery 3 Pro 2018

 


Fixe - sunt concepute pentru a fi folosite in casa, cu alimentare la 220V. Nu pot fi folosite in masina.

 


Cu siguranta ati intrat pe site-ul nostru, pe pagina unei statii radio CB si v-ati uitat la specificatiile acesteia. Daca sunteti incepator in acest lucru cu siguranta nu ati inteles mare lucru de acolo. Noi o sa va detaliem fiecare specificatie in parte si speram sa va rezolvam orice dubiu in aceasta priviinta.

 


UNDA RADIO

 


Prima data, unda radio. Aceasta, dupa cum probabil stiti, se transmite prin aer si prin aproape toate corpurile. Corpurile metalice sunt cele care nu lasa undele sa treaca prin ele. In ziua de azi, le putem gasi peste tot si pleaca de la frecvente de cativa Hertz, pana la frecvente de cativa GigaHertz.

 


RADIO CB

 


Dupa cum am amintit mai sus, statiile radio CB isi desfasoara modul de lucru in banda libera de 27MHz. Sunt alocate 40 de canale in care se pot emite convorbiri. Majoritatea statelor membre Europene, printre care si Romania au aceasta caracteristica. In frecventa FM se poate emite cu maxim 4W, in timp ce in frecventa AM se poate emite in maxim 1W.

 


SQUELCH

 


Dupa cum am amintit in unele articole scrise pe blog, aceasta caracteristica face ca statia sa fie tacuta atunci cand nu receptioneaza absolut nimic. Squelch-ul atomat este setat la o valoare prestabilita din fabrica.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum